HTML

Klíma szerelés Budapest

Friss topikok

Címkék

Cseppvíz (1) daikin klíma (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (12) klímaberendezések (6) klímajavítás (1) klímarendszerek (1) klímaszerelés (6) klímaszerelés budapest (7) klímaszerelés Budapest (1) klímaszerelés olcsó (1) klímaszerelő (3) klímaszerelő Budapest (1) klímatechnika (1) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (10) klíma olcsón (2) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (8) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) klímszerelés (1) kondenzvíz (1) légkondi (2) légkondicionáló (7) légkondícionáló (7) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (3) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (5) Midea klíma (5) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

Légkondicionáló a mindennapokra

2014.08.07. 15:16 Klíma technika

Meglepő tény, hogy napjainkban még mindig luxus cikknek tartják a légkondicionáló berendezéseket. Érdekes módon inkább vásárolnak még egy második vagy akár harmadik nagyképernyős LED TV-t, hipermodern kávéfőzőt, okostelefont vagy egyéb cikket.

júli kép 1.jpg

Pedig a klíma a mindennapi életünk alapvető minőségén javít. Ki szeret izzadva TV-t nézni? Biztosan előfordult már, hogy nem tudott elaludni, mert képtelen volt úgy feküdni az ágyban, hogy ne izzadjon. És ehhez nem is kell 30C-nak lennie a lakásban. A mostani rendkívül esős időjárás miatt a levegő páratartalma borzalmasan megemelkedett. Tehát alacsonyabb hőmérsékleten is izzadunk, és talán még nyomasztóbbnak érezzük a levegőt. Ennek az az oka, hogy a páratartalom miatt a bőrünkről nem képes elpárologni az izzadtság, és így nem tudja hűteni magát a testünk. Erre is tökéletes megoldást nyújt a légkondicionáló. A normális minőségű gépek rendelkeznek párátlanító funkcióval, így nem csak hűvöset csinálnak a lakásban, de a levegő nedvességtartalmát is csökkentik.

A modern inverteres légkondicionáló készülékek kiválóan alkalmasak fűtésre is. Nyilván sokakkal előfordult már, hogy az átmeneti őszi vagy tavaszi időszakban hirtelen leeső hőmérséklet miatt didergett otthon. Ilyenkor mindenki rohan a nagy áruházakba, és megvesz bármilyen hősugárzót-hőfúvót amit talál. Ezek általában rendkívül rossz hatékonysággal működnek, hangosak és borzasztóan sokat fogyasztanak. A legkisebb ilyen készülék is simán fogyaszt óránként 2kW villamos energiát, és semmi másra nem használható. Ellenben a normális minőségű (nem a nagy áruházas) légkondicionáló mérettől függően 0,4-0,9kW energiát fogyaszt óránként. Sokkal csendesebbek és jobban átforgatják a helység levegőjét. Nem szabad összetéveszteni a klíma teljesítményét a fogyasztásával! A köznyelvben azt szoktuk mondani, hogy például 2,5kW-os klíma. Ez NEM a fogyasztása, ez a teljesítménye. Azt jelenti, hogy ez a berendezés 1kW villamos energiából 2,5kW hűtési-fűtési energiát állít elő.

júli 2.jpg

Világunk fogyasztói társadalmában nehéz elképzelni, de a jó minőségű légkondicionálókat akár 20 évig is tudjuk használni. Nyilván rendszeresen karban kell tartani, de az ember az autójával is ezt teszi. Sokan keresnek minket azzal a kéréssel, hogy ajánljunk olyan légkondicionálót, ami jól néz ki, keveset fogyaszt, megbízható, csendes és olcsó. Mindenkit ki kell hogy ábrándítsak, de ilyen nem létezik. Egy légkondicionáló attól tud olcsó lenni, hogy gyengébb minőségű anyagok felhasználásával készül, nem túl pontos összeszerelési minőségben, kevés alapanyagból, funkciók nélkül. Ez eleve magában hordozza azt is, hogy hangos lesz, sokat fogyaszt és elromlik. De hogy egyszerűbb legyen a képlet, visszatérek az autós példához. Vannak olcsó autók mint a Wartburg, és vannak jó minőségűek mint a Lexus. Nyilván a két véglet között rengeteg lehetőség van, de pont azért érdemes szakember segítségét kérni, hogy az Ön számára megfelelő készüléket ki tudja választani.

Klíma berendezések, légkondicionálók vásárlása előtt, illetve légkondicionáló szerelés, légkondicionáló tisztítás, légkondicionáló karbantartás igény esetén látogasson el honlapunkra: http://klimatechnika.hu/ és lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!


Várjuk szeretettel!
http://klimatechnika.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: klíma levegő hőmérséklet hűtés pára légkondicionáló fűtés izzad légkondícionáló klímaberendezés inverteres klíma légkondicionáló berendezés légkondicionáló karbantartás

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr216581673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása