HTML

Klíma szerelés Budapest

Friss topikok

Címkék

Cseppvíz (1) daikin klíma (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (12) klímaberendezések (6) klímajavítás (1) klímarendszerek (1) klímaszerelés (6) klímaszerelés budapest (7) klímaszerelés Budapest (1) klímaszerelés olcsó (1) klímaszerelő (3) klímaszerelő Budapest (1) klímatechnika (1) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (10) klíma olcsón (2) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (8) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) klímszerelés (1) kondenzvíz (1) légkondi (2) légkondicionáló (7) légkondícionáló (7) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (3) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (5) Midea klíma (5) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

Az új környezetkímélő hűtőközeggel szerelt klímaberendezések előnyei

2016.04.12. 16:05 Klíma technika

 

Az éghajlatváltozás hatásait már most érzékeljük, és ez csak súlyosbodni fog.  Ezek a változások jól kivehetőek meteorológiai grafikonokon mely szerint az elmúlt évtizedekhez képes  több mint +1 fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet. 

klimatechnika_hu_2016_03.jpg

Éppen ezért létrejött az NKVH vagyis a  Nemzeti Klímavédelmi Hatóság.  A szervezet  ellenőrzi  és nyilvántartja  az üvegházhatást  fokozó gázokkal történő munkavégzést végző cégeket.  Ennek köszönhetően kiszűrődnek a nem kellő szaktudással, vizsgával rendelkező  klímaszerelők.

De nem csak a hatóság tesz a klímavédelem érdekében hanem maguk a klíma gyártók is. Az új F-gáz szabályozás 2025-től tiltja az egyetlen osztott légkondicionálóra vagyis split klímára vonatkozó, 750 GWP feletti értékű hűtőközeg használatát 3 kg alatti hűtőközeg töltet mennyiségnél.

A Daikin már az előírás érvénybe lépése előtt 10 évvel bevezeti az R-32-es modelleket, mert minél hamarabb állunk át alacsonyabb GWP értékű hűtőközegre, annál korábban csökkenthetjük a HFC kibocsátások környezetre gyakorolt hatását. Éppen ezért az EU F-gáz szabályozásnak köszönhetően az új R32-es hűtőközeg bevezetéséről döntött a Daikin

Palettáján már 2015-ös évben kaphatóak voltak ilyen hűtőközeggel előtöltött berendezések és a 2016-os évben ez a paletta bővülni fog.Az R32-es hűtőközeggel működő klíma berendezések az R-410A hűtőközeghez képest 68%-kal csökkentik a környezeti hatásokat, ami a magas energia hatékonyságnak köszönhetően alacsonyabb energia fogyasztást eredményez.

Természetesen A Panasonic klíma  palettáján is megtalálhatóak áprilistól az R32 hűtőközeggel üzemelő berendezések.  

 

Klímavásárlás előtt most még egy szempontot figyelembe kell vennünk  ez pedig a környezetvédelem!

 

És ha valaki hosszú távon gondolkozik ezt a szempontot nem szabad figyelmen kívül hagyni, mégpedig azért sem mert a fent említett  2025-ös év ami leírva soknak tűnik ,de gondoljunk bele veszünk egy klímát 2016 ban és szeretnénk legalább 10 évig használni és ez nem is lehetetlen dolog  mert pl Daikin klímáknál van lehetőség 10 éves garanciára is ami ezt sugallja, hogy ezek a gépek többet is üzemelnek  mint 10 év . 

 

És már  2026 nál járunk és nincs garancia a gépünkre de meg szeretnénk javíttatni mert valahol elszökött a gáz, de már 2025-től kevésbé lesz elérhető a most használt R410a gáz. (az R410 a 8-10 éve a legkörnyezetbarátabb gáz volt).  Ennek köszönhetően a javítási költség akár új készülék vásárlására  kényszeríti  a tulajdonosokat. Épp ezért meggondolandó most kiadunk több pénzt vagy majd még többet és a környezetünkre sem vigyáztunk annyira.

 

Néhány típus az új R32 gázzal szerelt berendezésekről :

Daikin klíma:  FTXZ-N FTXJ-LW/S FTXM-K
Panasonic klíma:  KITTZ9SKE  KITTZ..SKE

Most még van lehetőségünk, hogy változtassunk a jövőnkön!

 

 

Klímaszerelés Budapest, légkondícionáló szerelésklímatelepítés Budapest igénye esetén látogasson el honlapunkra: http://klimatechnika.hu/ és lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!

Várjuk szeretettel!
http://klimaszereles-telepites.klimatechnika.hu/

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: klíma klímaberendezés klíma karbantartás klíma telepítés klímaszerelés budapest klíma telepítés árak klímatelepítés budapest Daikin klíma

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr398651490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása