HTML

Klíma szerelés Budapest

Friss topikok

Címkék

Cseppvíz (1) daikin klíma (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (12) klímaberendezések (6) klímajavítás (1) klímarendszerek (1) klímaszerelés (6) klímaszerelés budapest (7) klímaszerelés Budapest (1) klímaszerelés olcsó (1) klímaszerelő (3) klímaszerelő Budapest (1) klímatechnika (1) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (10) klíma olcsón (2) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (8) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) klímszerelés (1) kondenzvíz (1) légkondi (2) légkondicionáló (7) légkondícionáló (7) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (3) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (5) Midea klíma (5) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

A klíma karbantartás fontossága

2017.04.06. 18:11 Klíma technika

Akinek régebben van klímaberendezése otthonában, munkahelyén, valószínűleg tisztában van azzal, hogy a klíma készülékeket időnként karban kell tartani.


Klímakarbantartás alatt értendő:

  • egy alapos tisztítás,
  • az elektromos kötések,
  • cseppvízcső,
  • rézcsövek és annak szigetelésének ellenőrzése,
  • tesztüzem,
  • fennálló vagy előre látható hibák felismerése.


Alapvetően normál használat mellett évi 1-2 klíma karbantartást javaslunk, hűtés és fűtés szezon előtt. Szinte minden esetben a garancia feltétele évente egyszeri klíma karbantartás, de egyes esetekben – például meghosszabbított 10 éves Fujitsu garancia vagy Daikin Gold garancia esetén -  évi kétszeri karbantartást ír elő a gyártó.

1000.jpg

Hogy zajlik a klíma karbantartás


Karbantartáskor a klímaszerelő nem csak a berendezés szűrőjét, hanem a hőcserélő lamellákat, a cseppvíz elvezetést, a készülék belsejét, burkolatát, légterelő lapátját is tisztítja. Ezt a legtöbb esetben falra szerelt állapotban el lehet végezni, és nem igényel 20-40 percnél több időt egy beltéri klíma egység karbantartása.

Sajnos azonban előfordulhat olyan radikális elkoszolódás, hogy a klíma készüléket le kell szerelnünk a falról, darabjaira szedni és kitisztítani nagynyomású gőzborotvával. Ez a legtöbb esetben akkor fordul elő, ha a klíma berendezést hosszú éveken át nem tisztíttattuk ki szakszerűen.

 

Nem csak a por tapadhat le, de a klíma készülék belseje elgombásodhat, penészedés jelenhet meg, ami az egészségünkre is kihatással van. Ezt ugyan nem mindig, de a legtöbbször az jelzi, hogy a készülékünk büdös levegőt fúj.

 

A másik gyakori eset, amikor olyan helyre van felszerelve a klíma berendezés, ahol rengeteg por kerül bele, például egy asztalos műhely ahol faanyagot csiszolnak vagy esetlegesen egy lakás felújítás ami véséssel, csiszolással, kosszal jár. Ilyenkor ugyan kevésbé veszélyes a helyzet egészségünket tekintve, viszont a klíma berendezés annál nagyobb veszélyben van. Ha a lerakódott kosz miatt a készülék nem tudja átengedni magán a levegőt, nem hűti le a szobát. Ha a szoba nem hűl le, a készülék folyamatosan próbálja növelni a teljesítményét, csak hűt és hűt. Ez ahhoz vezet, hogy a beltéri egység teljesen szétfagyhat, de a szobában még mindig forróság van. A készülék még mindig próbál hűteni, de csak a kompresszort terheli teljesen feleslegesen.

 
A kültéri egységek nem igényelnek különösebb tisztítást, direkt úgy lettek kialakítva, hogy az időjárási viszonyoknak ellenálljanak. A benti levegő minőségével sincs összefüggésben a kültéri egység, ezért fertőtleníteni nem kell, bár az fontos, hogy a levegő szabadon áramolhasson át a kültéri egységen a beépített ventilátor segítségével.

 

Ha például falevelek, madárfészek vagy bármi egyéb kosz lenne a kültéri klíma egység lamelláira tapadva ami a levegő áramlását akadályozza, az nehezíti a készülék működését. Ez jellemzően a földszinti, családi házakba szerelt klímáknál fordul elő.


A tisztítást követően a készüléket powerful módba vagy magas ventilátor fokozat mellett a lehető legalacsonyabb fokú hűtésre állítjuk és hagyjuk járni, körülbelül 15-20 percig. A lamellákon használt tisztító folyadék és fertőtlenítőszer a klíma kondenzvíz elvezetésén végig folyik ezzel azt is tisztítva.

 

Klíma karbantartás árainkat az alábbi linken találja http://klimatisztitas.klimatechnika.hu/

 

Szólj hozzá!

Címkék: klíma karbantartás klíma tisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7713112438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása