HTML

Klíma szerelés Budapest

Friss topikok

Címkék

Cseppvíz (1) daikin klíma (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (12) klímaberendezések (6) klímajavítás (1) klímarendszerek (1) klímaszerelés (6) klímaszerelés budapest (7) klímaszerelés Budapest (1) klímaszerelés olcsó (1) klímaszerelő (3) klímaszerelő Budapest (1) klímatechnika (1) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (10) klíma olcsón (2) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (8) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) klímszerelés (1) kondenzvíz (1) légkondi (2) légkondicionáló (7) légkondícionáló (7) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (3) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (5) Midea klíma (5) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

2015 évi tanulságok - klímaszerelés

2016.01.25. 17:02 Klíma technika

A 2015-ös év rendkívül tanulságos volt cégünk számára.

A lakossági szektorban úgy tapasztaltuk, hogy továbbra is igény van a minőségi munkára és a megbízhatóságra. Sokszor hívtak minket azért, mert az általuk megbízott vállalkozó nem jelent meg az egyeztetett időpontban, vagy pár nap múltán nem működött a klímaberendezés. A klímaszerelés még mindig egy olyan szakág, ahol szükség van a szakértelemre, így egy víz-gáz-fűtésszerelő vagy villanyszerelő nem fogja tudni hiba nélkül felszerelni a klímát. Arról nem is beszélve, hogy az új szabályozásnak köszönhetően már nem lehet számla nélkül „fusiba” dolgozni. Hiszen regisztrálási kötelezettség van, így aki eladja a gépet, meggyőződik róla, hogy engedéllyel rendelkező szerelő fogja klíma telepítés t végezni. Ha nem ezt teszi, igen tetemes pénzbüntetést kockáztat, valamint a klíma garanciája sem fog élni.

 

Szerencsére a fizetési határidőket minden ügyfelünk betartotta. Ugyan ez nem mondható el a kereskedelmi és ipari szektorról. És most már nem a „körbetartozás” a kifizetés akadálya, hanem egyszerűen tisztában vannak a ténnyel, hogy megtehetik azt, hogy nem fizetnek ki. Hiába van aláírt szerződés vagy esetenként teljesítési igazolás, amíg peres úton meg nem keresi őket az alvállalkozó, nem fizetnek. Ha megpróbáljuk lebontani a berendezéseket vagy az anyagokat, azonnal rendőrt hívnak és beperelnek. Hiszen magánterületet sértünk, rongálunk és lopunk. A rendőrnek lehet bizonygatni és lobogtatni a papírokat, de ez nem fogja érdekelni. „Nem az ő hatásköre”.

www_klimatechnika_hu_2016_01.JPG

A másik sokszor tapasztalt pofátlanság, amikor a megegyezésen felül még egy-két munkálatot elvégeztetnek pótmunkában, majd közlik, hogy ez a megállapodás része volt, így nem fizetnek érte. Ha ez például egy klíma tartó konzol ami le van betonozva, még ha akarnánk sem tudnánk visszabontani. Hiszen a klímaszerelés már megtörtént, így a működő rendszer alól kellene eltávolítani.

 

 

Olyan céggel is találkoztunk, akivel szerződést kötöttünk, elvégeztük a munkát, majd kiállítottuk a számlát teljesítésigazolás ellenében, és nem fizet. Kérdésünkre teljes lelki nyugodtsággal azt válaszolták, hogy jelenleg nincsen pénzük. Mint kiderült már a szerződés megkötésekor sem volt, és pontosan tudták, hogy később sem lesz. Hiába néztünk utána a cégnek, sehol sem jelezték, hogy problémás, vagy köztartozása lenne. Megígérték, hogy fizetni fognak, erről hivatalos dokumentum is készült, amit aláírtak. A probléma ott kezdődik, hogy a felszerelt gépek és beszerelt anyagok után cégünk már befizette az ÁFA-t. Ha perre visszük az ügyet, akár azt is megtehetik, hogy becsődöltetik magukat, és csinálnak egy másik céget, amibe átmentenek mindent. Tehát nem csak a szerződés szerinti összeget bukjuk, de az ÁFA részét is a klímaszerelés nek, berendezéseknek és anyagoknak.

 

Ez a szép Magyar valóság 2016-ban. Szerencsére az átlagember már igényli a jó minőséget és hajlandó is megfizetni. A kereskedelmi és ipari réteg nagy része viszont még mindig a kizsákmányolásból és korrupcióból él. Mindezek tanulsága hogy a klímaszerelés is egy olyan iparág, ami nem könnyű Magyarországon.


Klímaszerelés BudapestlégkondícionálószerelésklímatelepítésBudapest igénye esetén látogasson el honlapunkra: http://klimatechnika.hu/ és lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!

 

Várjuk szeretettel! http://klimaszereles-telepites.klimatechnika.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: légkondi klímaszerelő klímaszerelés klíma telepítés klímaszerelés budapest klíma telepítés árak klímatelepítés budapest légkondícionáló szerelés légkondícionáló szerelés budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr678312318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása