HTML

Klíma szerelés Budapest

Friss topikok

Címkék

Cseppvíz (1) daikin klíma (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (12) klímaberendezések (6) klímajavítás (1) klímarendszerek (1) klímaszerelés (6) klímaszerelés budapest (7) klímaszerelés Budapest (1) klímaszerelés olcsó (1) klímaszerelő (3) klímaszerelő Budapest (1) klímatechnika (1) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (10) klíma olcsón (2) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (8) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) klímszerelés (1) kondenzvíz (1) légkondi (2) légkondicionáló (7) légkondícionáló (7) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (3) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (5) Midea klíma (5) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot?

2017.02.20. 17:38 Klíma technika

És kitől kérjünk tanácsot?

Természetesen a klíma szerelőktől!

Érdemes persze egy kicsit körül járni a témát, internetes keresésbe, böngészésbe kezdeni, megnézni készülék adatlapokat vagy összehasonlításokat.
Sajnos viszont ezek az adatok nem mindig a valóságot tükrözik. Pontosan ez így nem igaz, de minden nézőpont kérdése.

1000.JPG

Nézzünk egy példát

Találtunk egy klímás weboldalt ahol a készülékek tulajdonságai között prioritásokat állíthatunk be, és összehasonlíthatjuk azokat a készülékeket. Tegyük fel, fontos nekünk, hogy a készülék csendes legyen kint is és a lakásban is: kültéri és beltéri zajszint. Fontos továbbá, hogy a nagyszobában jól megforgassa a levegőt, 5 fokozatban lehessen állítani a ventilátort. Nem szeretnénk, ha nagyon megemelkedne a fogyasztás, így kisebb teljesítményű készülékben gondolkodunk.


Ezeket, ha beállítottuk, kapunk egy listát a  klíma készülékekről, a megadott prioritások szerint.

De hogy ez mennyire valós?

Sajnos a helyzet az, hogy nem nagyon.

Szinte minden esetben jobb egy tapasztalt klíma szerelő véleményét kikérni, mint adatlap értékekre hivatkozva elhamarkodottan dönteni.
A zajszint ugyan minden készülék esetében decibel(dB)-ben van megadva, viszont mi biztosítja, hogy minden készüléktől ugyanolyan távolságra végezték el a mérést?

Persze, hogy hangosabb egy klíma berendezés ha attól 50cm-re mérjük a zajszintet, mintha a kert végéből végeznénk ugyanezt a mérést. Ez egy kicsit drasztikus példa ugyan, de előfordult már olyan, hogy egy olyan készülék halkabban üzemelt, mint egy másik, adatlap szerint csendesebb klíma.

Személyes tapasztalatok

Érdemesebb a személyes tapasztalatokra hagyatkozni, és vagy ismerőseinket megkérni, hogy indítsák be a készüléküket, vagy felkeresni egy tapasztalt klíma szerelőt.
Valóban jó, hogy a ventilátort sok fokozatban lehet állítani, viszont ez nem légszállítási adatnak felel meg. Tehát nem feltétlenül a kifújt levegő lesz több a legmagasabb fokozatokban, hanem finomabban lehet állítani a kifújást, annak érdekében, hogy ne legyen huzatérzetünk a klímával egy légtérben.


Sokan említik meg, hogy csupán egy kisebb teljesítményű készüléket szeretnének beszereltetni, hogy nagyon ne legyen érezhető a villanyszámlán. Ez régen valóban így lehetett, az on/off-os klímák idejében, de ma az inverteres klíma készülékekkel más a helyzet.

Érdemes a szoba méretét, hőforrásait, nyílászáróit, szigetelését figyelembe venni, és annak tudatában az oda megfelelő klímaberendezést választani.

Egy túl alacsony teljesítményű klíma berendezés sajnos nem fogja megfelelően lehűteni a lakást és mellé még magasabb villanyszámlát is generál. Arról nem is beszélve, hogy a kültéri klíma egység kompresszora sokkal nagyobb terhelésnek lesz kitéve.

Inverteres klíma és a ki/be kapcsoló klíma esete

 

A régi készülékeket egyébként azért is hívják on/off klímáknak, mert azok a klíma készülékek amikor elindultak, hűtöttek a lehető legmagasabb teljesítményen, és amikor elérték a kívánt hőmérsékletet, kikapcsoltak. Majd ismét magas teljesítményen indultak el. Az inverteres kílma fokozatosan leszabályozza a teljesítményt, és csak a szükséges áramot veszi fel, ahhoz, hogy a hőmérsékletet szinten tartsák.

Ez jelentősen változtat a klíma berendezés fogyasztáson, de ehhez fontos az, hogy a klíma le tudja hűteni a helységet. Többek között ezért is szoktunk személyes felmérést javasolni, ahol szemrevételezni tudjuk a helységeket, rengeteg kérdést tudunk megválaszolni, esetleg néhány tévhitet eloszlatni.

 

Ingyenes helyszíni klíma felmérés és klíma választási tanácsokért látogasson el weblapukra

http://klimaszereles-telepites.klimatechnika.hu/

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: légkondicionáló klímaszerelés légkondícionáló szerelés Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot?

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr113112340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása