HTML

Klíma szerelés Budapest

Friss topikok

Címkék

Cseppvíz (1) daikin klíma (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (12) klímaberendezések (6) klímajavítás (1) klímarendszerek (1) klímaszerelés (6) klímaszerelés budapest (7) klímaszerelés Budapest (1) klímaszerelés olcsó (1) klímaszerelő (3) klímaszerelő Budapest (1) klímatechnika (1) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (10) klíma olcsón (2) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (8) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) klímszerelés (1) kondenzvíz (1) légkondi (2) légkondicionáló (7) légkondícionáló (7) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (3) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (5) Midea klíma (5) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

Jótanácsok a megfelelő klímaszerelő kiválasztásához

2014.10.14. 13:35 Klíma technika

A klímaszerelés Budapest és környékén napjainkban rendkívül egyszerű. Egy kis időráfordítással számtalan cég és egyéni vállalkozó közül választhat. Az igazi kihívást az jelenti, hogy megtalálja azt a szerelőt, aki egy korrekt felmérés után megfelelő és érthető árajánlatot ad, ehhez tartja is magát és kiváló minőségű munkát végez első osztályú anyagok felhasználásával. Az évek során több ezer ügyfelünk által elmondott beszámoló alapján az alábbi jótanácsokat tudjuk adni.

klima logo.png

A klímaszerelés előtti felmérés

A felmérés alatt egy kivitelező először a klimatizálni kívánt helység(ek) méretét, adottságait és szigeteltségét nézi meg. Megnézi, hogy ott hova lenne ideális elhelyezni a beltéri egységet úgy, hogy a csövezést, a cseppvízelvezetést és az elektromos betáplálást is egyszerű legyen megoldani. Ezt mind befolyásolhatja a kültéri egység elhelyezése is, hiszen minél távolabb van, annál költségesebb a telepítési munkadíj. A kültéri klímaszerelés Budapest egyes területein nem kivitelezhető az utcafrontra, ez jelentősen megnehezítheti a megoldást. Ilyenkor a lifthofba, belső udvarra, magas korlátú erkélyre, tetőre, pincébe vagy boltívbe helyezve szellőzőrács mögé rejtve lehet elhelyezni. Ha ezek megvannak, el kell dönteni, hogy milyen típusú és tudású készüléket szeretne az ügyfél? Ennél a kérdésnél nem feltétlenül jelent gondot, ha a kivitelező megkérdezi a klímára szánt keret nagyságát. Hiszen hatalmas árbeli különbségek vannak a készülékeknél.


Árajánlat klímaszerelés kivitelezésére

Ha az árajánlat csak szóban hangzik el, az általában semmisnek is tekinthető. Biztosan valami plusz költség „fel fog merülni”. Egy fokkal jobb, de még mindig problémás a papírcetlire firkantott, kicsit tépett szélű, kicsit zsírfoltos ajánlat. A korrekt hivatalos árajánlat tartalmazza külön a klímaberendezés és külön a munkadíj összegét nettó és bruttó értékben, a kivitelező elérhetőségét, garanciális és fizetési feltételeket. Ez mind azért fontos, hogy a jövőben a felek között ne legyenek félreértések. Idén sajnos a klímás szakmában is megjelentek a „rejtett költségek”. Ezt szomorúan tapasztaltuk és először nem is értettük, mitől lett a konkurencia hirtelen olcsóbb, mint mi. Pedig nagyon egyszerű. A klímaszerelés Budapest körzetében általában nettó 40.000.Ft  – 45.000. Ft körül alakul. Hirtelen néhányan ezt levitték 25.000. Ft – 30.000. Ft környékére. Igen ám, de ha egy kicsit utána olvasunk kiderül, hogy ebben az árban nincs benne mondjuk a kiszállás, a konzol, a munkadíj vagy bármi a telepítéshez kapcsolódó költség. A gyanútlan ügyfél a végén pedig csodálkozik, mitől lett drágább a végösszeg?
 

Minőségi klímaszerelés esetén elkerülheti a plusz költségeket

A legnagyobb különbségek a munka és a felhasznált anyagok minőségében vannak. Abból semmi jó sem származik, amikor például a villanyszerelővel telepíttetjük vagy előcsöveztetjük a klímánkat. „Ugyan már, az is csak kétkezi munka” felkiáltással a szaki nekiesik, és valóban látszólag remekül teljesíti is a kihívást. Aztán meglepődve tapasztaljuk, hogy a kondenzvíz nem kint folyik, hanem bent a lakásunkban. Vagy akár az eső ömlik a falon fúrt lukon keresztül, mert nem lejtésben lett megcsinálva. Esetleg fura sugárhajtómű hangja van a csőnek, mert a jó erőben lévő szerelő megtörte. De ezt napestig is folytathatnám. A lényeg, hogy az adóbevallásunkat a könyvelő végzi, nem a fodrász. És itt kell még megemlíteni az anyagminőséget. A klímatechnikai csövek rézből készülnek. Ha alumíniumot akarnak Önhöz beépíteni, erősen tiltakozzon! És ez az elektromos vezetékekre is vonatkozik. Rengeteget lehet spórolni az anyagköltségeken, csak nem érdemes.

klima logo.png

Klíma berendezések, légkondicionálók vásárlása előtt, illetve klíma szerelés, klíma tisztítás, klíma karbantartás igény esetén látogasson el honlapunkra: http://klimatechnika.hu/ és lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén!

Várjuk szeretettel! http://klimatechnika.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: klímaszerelő klímaszerelés klímatechnika légkondícionáló klímaberendezés kondenzvíz klíma karbantartás klíma tisztítás klímaszerelés Budapest klímaszerelés olcsó klímaszerelő Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr846790087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása