HTML

Klíma szerelés Budapest

Friss topikok

Címkék

Cseppvíz (1) daikin klíma (1) Daikin klíma (4) folyadékhűtő (1) folyadékhűtő berendezés (1) folyadékhűtő javítás (1) folyadékhűtő karbantartás (1) folyadékhűtő rendszer (1) folyadékhűtő telepítés (1) folyadékhűtő üzemeltetés (1) fűtés (1) hőmérséklet (1) hűtés (1) inverteres klíma (6) ipari klíma (1) izzad (1) klíma (4) klímaberendezés (12) klímaberendezések (6) klímajavítás (1) klímarendszerek (1) klímaszerelés (6) klímaszerelés budapest (7) klímaszerelés Budapest (1) klímaszerelés olcsó (1) klímaszerelő (3) klímaszerelő Budapest (1) klímatechnika (1) Klímatechnika Bt. (1) klímatelepítés (1) klímatelepítés budapest (6) klíma javítás (1) klíma karbantartás (10) klíma olcsón (2) klíma szerelés (1) klíma szerelés budapest (1) klíma telepítés (7) klíma telepítés árak (5) klíma teljesítmény (2) klíma tisztítás (8) Klíma választási tanácsok – avagy miért kérjünk tanácsot? (1) klímszerelés (1) kondenzvíz (1) légkondi (2) légkondicionáló (7) légkondícionáló (7) légkondicionáló berendezés (1) légkondicionáló karbantartás (1) légkondícionáló szerelés (3) légkondícionáló szerelés budapest (1) levegő (1) LG klíma (5) Midea klíma (5) multi split (1) pára (1) single split (1) szerver klíma (1) beltéri egység (1) Daikin klíma (3) folyadékhűtő rendszerek (1) klímaberendezések (1) klímaberendezés telepítés (1) klímatisztítás (1) klíma berendezés (1) klíma javítás (1) klíma karbantartás (2) klíma karbantartás árak (1) klíma karbantartás budapest (1) klíma szerelés (1) klíma szűrő (1) klíma tisztítás (1) klíma tisztítás ár (1) klíma tisztítás budapest (1) kültéri egység (1) légkondicionáló (1) légkondicionálók (1) légkondi tisztítás (1) mono split (1) multi split (1) Címkefelhő

Klíma berendezés és teljesítmény

2017.06.12. 14:50 Klíma technika

Hogyan válasszuk meg a klíma teljesítményét és hova érdemes a beltéri egységet szereltetni.


Legjobb, ha szakemberre bízzuk, de azért nem árt tudni mit szeretnénk. Íme pár fontos adat mi a klíma berendezésünk hűtőteljesítményét meghatározza:

  • először is a helyiség méretét kell tudni négyzetméterben .
  • belmagasságát ez a méret nagyban tudja befolyásolni a gép teljesítményét, mert nem mindegy 50 vagy 80 légköbmétert kell lehűteni.

 

Ha ez megvan, jönnek a befolyásoló tényezők mint például:

  • mekkora az ablakok felülete,
  • milyen tájolású a ház fekvése,
  • van felettünk még emelet vagy tetőtér , padlás, panel , a lapos tető különösen nagymértékben befolyásolja a teljesítményt.


Tudnunk kell milyen hőmérsékletet szeretnénk. 26 fok nyáron az tökéletes egy lakásba, ha azonban zöldségtárolásra akarjuk használni a nappalit és 16 fokot szeretnénk, akkor megint más kell.

 

A tapasztalataink szerint 20-25 nm es területre egy 2.5 kw os klíma berendezés elegendő. 30-40 nm pedig 3.5 kw os berendezést kíván. De ez változhat a fent említett tényezők befolyása miatt.

328-big.jpg

Hol legyen a klíma berendezés?

 

Ha ez megvan és tudjuk a teljesítményszükségletet jöhet a következő lépés a klíma berendezés helyének kiválasztása.

Itt a következő szempontokat kell figyelembe venni: a legfontosabb hogy a lehető legnagyobb komfortra törekedjünk azaz a huzatmentességre.
A klíma mindig onnan fúj ahová fel van szerelve (ez logikus is) tehát ne tegyük fel a televízió készülékünk fölé mert pont szemben ülünk vele és pont ránk fúj. ez az érzék max 5 percig jólesik de utána nem kellemes. Ugyan ez vonatkozik az ággyal szembe stb .

Tehát ügyeljünk arra mindig semleges területre fújjon. Ha van rá mód az ajtó fölé érdemes felszerelni a klíma berendezést, mert az ajtó elé nem kerül bútor. Vannak trükkök ha van egy kis folyosónk és 2-3 szoba pont úgy helyezkedik el hogy a klíma beltéri egységét a szobák ajtaján be tud fújni hideg levegőt.
A szobák ne legyenek nagyok kb 10 nm esek . Az ilyen kis szobába akár hova tesszük a klíma zavaró lesz. A nagy hátránya ennek a megoldásnak az, hogy a szobák ajtaját nem tudjuk becsukni.

 

Más a helyzet klímaszerelés Budapest területén ahol régi bérházak lakásaiban galéria van kialakítva. A problémát a belmagasság adja. A hideg levegő leszáll és fent marad a meleg, kb 10 Celsius fokkal is melegebb lehet egy 4-5 m magas szobában. Itt viszont érdemes úgy intézni a klímaszerelés hogy a klíma minél magasabban helyezkedjen el , mert a hideg lefele száll a meleg pedig fent marad és ha fent van a klíma beltéri elhelyezve, akkor a fenti meleg levegőt is lehűti .

 
Ipari környezetben a klíma berendezéseknél teljesen más szempontokat kell figyelembe venni. Itt sokkal több dolgot kell figyelembe venni mint az eddig leírtakban. A klíma a teljesítmény kiválasztásánál és a klíma szerelésnél. Egy kis közértben figyelembe kell venni a sok hűtő gépet mert azok rengetek hőt termelnek, ajtónyitás stb. Szerver szobákban pedig megint más szempontot kell figyelni. És ez így megy végig ahány felhasználási terület annyi szempont.
Ezekről a következő klíma cikkünkben fogunk írni hamarosan.

 

Az alábbi linken találja klíma szeresési ajánlatunkat: http://klimaszereles-telepites.klimatechnika.hu/

Ne feledje ingyenes felmérést adunk Önnek!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: klíma teljesítmény

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaszereles-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7613114632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása